Stekt torsk med grönt mos

Idag hade jag tänkt göra torskbiffar till middag, men när jag skulle börja med dem kom jag på att jag var mer sugen på klassiskt panerade och smörstekta torskfiléer. Det var säkert över ett år sen vi åt det till middag så det smakade extra gott idag. Till filéerna åt vi ett grönt mos på broccoli, gröna ärtor och blomkål.

20130326-162602.jpg
Ingredienser till 3 personer:
400 g tinade/färska torskfiléer
1 ägg
Ekologiskt ströbröd
Lite salt
Lite vitpeppar
Smör till stekning (snåla inte) 😉

Vänd filéerna i ett uppvispat ägg. Vänd dem sedan i ströbrödet som du har blandat med lite salt och vitpeppar.
Stek dem några minuter på varje sida i riktigt smör.

Grönt mos:
Koka rikligt med broccoli och blomkål och lite mindre mängd gröna ärtor. Häll av vattnet när de är mjuka. Tillsätt en skvätt grädde, lite örtsalt och vitpeppar. Mixa med en stavmixer!

Lämna en kommentar